Posted in Artikuj & Tutoriale, Studime rastesh, Tekste, Zhvillim i softuerit

OOP dhe teknika të programimit në praktikë

(Shkarkoje librin dhe kodin burimor këtu: OOP dhe teknika të programimit në praktikë)

OOP dhe teknika të programimit në praktikë është libër origjinal i imi ku shpjegohet OOP përmes shembullit praktik të shahut. Ky është libri i parë i këtij lloji shqip dhe ndër projektet më të mëdha shqip me kod të hapur. Kodi i përmban 4,398 rreshta të shkruar. Librin mund ta gjeni në libraritë kryesore të Prishtinës.

Kopja fizike e librit është në

 • Bibliotekën Kombëtare të Kosovës në Prishtinë
 • Bibliotekën Kombëtare të Shqipërisë në Tiranë
 • Bibliotekën Regjionale në Gjilan

Temat:

 • Konceptet kryesore të OOP
  • Klasa, objekti, instanca, metoda, dërgimi i mesazheve
  • Trashëgimia, abstraksioni, enkapsulimi, polimorfizmi
 • Shembulli i shahut
  • Thelbi i algoritmit
  • Klasat Figurë, Kalë, Mbret, Mbretëreshë, Oficer, Piun, Top
  • Klasat Situatë, FushëBoshe, Kontrollues, Lojtar
 • Funksionet e lojtarit
  • lëvizja, lëvizja më e mirë, lëvizjet nëpër situata
  • situatat më të mira, disa algoritme për gjetjen e lëvizjes
 • Kodi burimor
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s