Posted in Artikuj & Tutoriale, Studime rastesh, Tekste, Zhvillim i softuerit

Hyrje në paternat e dizajnit GoF

Hyrje në paternat e dizajnit GoF është hyrje në konceptet rrënjësore të paternave të Bandës së Katërshes (Gang of Four). Ky është vazhdim i publikimit GRASP: Dizajnimi i Objekteve me Përgjegjësi. Temat:

  • Adapteri, Fabrika, Singletoni
  • Strategjia, Kompoziti, Fasada
  • Vëzhguesi/Publiko-Abonohu/Modeli i Delegimit të Ngjarjeve
  • Përfaqësuesi (Proxy), Fabrika Abstrakte, Metoda Shabllon, Gjendja (State), Komanda
  • Artifakte dhe shembuj
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s